Recept på kantarellsoppa med LCHF bröd

  • Admin
  • 02 November 2017
  • 0 Kommentarer

Det här receptet såg jag faktiskt på tv-programmet Halv åtta hos mig. Kul med lite LCHF i rutan också! Den här kantarellsoppan är perfekt i höstrusket!

Ingredienser

Kantarellsoppa

  • 5 dl grädde
  • 2 dl gula kantareller
  • 1 dl vitt vin
  • 1 purjolök
  • 1–2 msk smör
  • 1 tsk grönsaksbuljong
  • 1 tsk sambal oelek

Lchf-bröd

  • 3–4 ägg
  • 3 dl riven ost
  • 1 dl sesamfrön
  • 0,5 dl solrosfrön
  • 0,5 dl pumpakärnor
  • 2 msk fiberhusk
  • 1.5 tsk bakpulver
  • Valfri krydda till smaksättning, t.ex. alpnärings-nahrom

Tillagning

Kantarellsoppan:

  1. Hacka purjolöken och smält smöret
  2. Fräs purjolöken tills den blivit mjuk
  3. Hacka och tillsätt svampen
  4. Fräs alla ingredienser på hög värme i ca 3–4 min. Rör om under tiden
  5. Häll på vinet och låt allt koka ihop. Låt allt koka i ca 5 min
  6. Sänk värmen och lägg i sambal oelek och buljong
  7. Häll i all grädde och låt ingredienserna koka på medelhög värme i 20–30 min, tills grädden kokat samman och det blivit en färdig soppa

Lchf-bröd

  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Kläck äggen i en bunke och vispa
  3. Blanda alla ingredienser i en egen skål
  4. Blanda äggen med övriga ingredienser
  5. Lägg ut bakplåtspapper på en plåt
  6. Lägg ut 9 lika stora klickar på plåten
  7. Grädda längst ned i ugnen i ca 10 min