Ingredienser köttbullar

  • 600 g köttfärs
  • 1 dl grädde
  • 1 ägg
  • ½ gul lök
  • 1 msk husk
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • Smör att steka i

Ingredienser brunsås

  1. 4 dl vispgrädde
  2. 2 msk kalvfond
  3. 1 msk kinesisk soja
  4. 1 msk tomatpuré

Tillagning

  1. Blanda husk och vispgrädde klumpfritt. Låt svälla i 10 minuter. Om det blir för tjock kan du tillsätta lite vatten.
  2. Skala och finhacka löken.
  3. Blanda köttfärsen med lök, ägg, salt, peppar och huskblandningen. Forma sedan färsen till köttbullar.
  4. Bryn köttbullarna tills de fått fin färg och köttfärsen blivit tillagad.
  5. Brunsås: Blanda vispgrädde, fond, soja och tomatpuré. Låt allt puttra i 2–3 minuter. Häll såsen över köttbullarna och låt allt puttra i ca 10 minuter på svag värme.