Köttbullar utan socker med brunsås

Hem / Köttbullar utan socker med brunsås

Supergoda köttbullar utan socker med en välsmakande brunsås, en perfekt LCHF-måltid! Servera exempelvis med blomkålsmos eller med bönpasta från Risenta.

Ta en titt på fler av våra recept, vi har exempelvis ett recept på kall laxtallrik, som är perfekt att bjuda på när du får gäster!

Ingredienser köttbullar


  • 600 g köttfärs
  • 1 dl grädde
  • 1 ägg
  • ½ gul lök
  • 1 msk husk
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • Smör att steka i

Ingredienser brunsås


  • 4 dl vispgrädde
  • 2 msk kalvfond
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 msk tomatpuré

Tillagning


  1. Blanda husk och vispgrädde klumpfritt. Låt svälla i 10 minuter. Blir det för tjockt kan du tillsätta lite vatten.
  2. Skala och finhacka löken.
  3. Blanda köttfärsen med lök, ägg, salt, peppar och huskblandningen. Forma sedan färsen till köttbullar.
  4. Bryn köttbullarna tills de fått fin färg och köttfärsen blivit tillagad.
  5. Brunsås: Blanda vispgrädde, fond, soja och tomatpuré.
  6. Låt allt puttra i 2–3 minuter. Häll såsen över köttbullarna och låt allt puttra i ca 10 minuter på svag värme.